Ung mann knivstukket på rutebuss i Bærum – kritisk skadd

En mann i 20-årene ble knivstukket på Dønski i Bærum fredag kveld. Hendelsen skjedde om bord på en rutebuss. Mannen skal være kritisk skadd.

Politi ved stedet der en person er knivstukket i nærheten av Bærum sykehus på Dønski i Bærum fredag kveld. Foto: Frederik Ringnes / NTB
Politi ved stedet der en person er knivstukket i nærheten av Bærum sykehus på Dønski i Bærum fredag kveld. Foto: Frederik Ringnes / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Han får livreddende førstehjelp, opplyste politiet like før klokken 22.

– Skadeomfanget er fortsatt uavklart. Men det er ingen tvil om at det er alvorlig sak, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt til NTB klokken 22.45 fredag kveld.

Politiets innsatsleder på stedet, Arve Røtterud, sier til NTB at mannen er kritisk skadd, og at han skal sendes videre til Ullevål sykehus i Oslo. Ambulansen blir fulgt av politibil inn til Oslo.

– Vi jakter på gjerningsmannen og har gode opplysninger og et mulig navn. Vi nærmer oss, og håper vi snart kan si at vi har pågrepet en person, sier han.

Ifølge Røtterud har vitner forklart at det oppsto en situasjon på bussen som gjorde at gjerningsmannen gikk fram og knivstakk den fornærmede. Flere av vitnene politiet har snakket med er av ung alder.

Ingen pågrepet

Operasjonsleder Hekkelstrand bekrefter at knivstikkingen skjedde om bord på en rutebuss. Politiet har sperret av et område rundt bussen, som står rett ved Bærum sykehus og legevakten i Bærum. De fikk melding om saken klokken 21.36.

Halvannen time etter hendelsen var ingen pågrepet i saken.

– Vi jobber med mange patruljer på stedet, og det er flere vitner som vi avhører nå, sier Hekkelstrand.

Sikre på å finne gjerningspersonen

Ifølge Budstikka er et politihelikopter og flere hundepatruljer med i søket etter en eller flere gjerningspersoner.

Politiet har snakket med mange vitner. De har også fått videomateriale av passasjerer som satt på bussen.

– Vi er trygge på at vi kommer til å lokalisere gjerningspersonen, sier Hekkelstrand.

De har ikke fått snakket med offeret, så han kjenner ikke til hva slags relasjon de har eller om det dreier seg om et tilfeldig offer.

(©NTB)