Ung mann døde etter knivstikking - 19-åring dømt til fengsel

En 19 år gammel mann er dømt til seks og et halvt års fengsel for grov kroppsskade etter at han knivstakk en kamerat i Sandefjord.

En 19-åring er dømt til seks år og seks måneders fengsel for en knivstikking i Sandefjord i fjor sommer. Foto: Geir Eriksen / NTB
En 19-åring er dømt til seks år og seks måneders fengsel for en knivstikking i Sandefjord i fjor sommer. Foto: Geir Eriksen / NTB Vis mer
Publisert

Det var natt til 13. juni i fjor at de to og en tredje kamerat drakk vodka i en leilighet i Runarveien i Sandefjord.

Rundt klokken 4 på natta slo mannen som senere ble knivstukket 19-åringen i hodet med en vodkaflaske. Slaget var så hardt at flasken knuste, og de to begynte å slåss.

Etter hvert gikk de to ut av leiligheten, før 19-åringen gikk inn igjen og hentet en kniv. 19-åringen gikk ut igjen og knivstakk kameraten i låret.

Da ambulansepersonellet ankom stedet klokken 4.15 oppfattet de tilstanden til den fornærmede som kritisk, men ikke livskritisk. Han døde likevel på operasjonsbordet på sykehuset i Tønsberg like før klokken 8 av forblødning.

Under rettssaken i Vestfold tingrett erkjente 19-åringen straffskyld for knivstikkingen. I avhør har han forklart at den fornærmede og den tredje kameraten begynte å diskutere den politiske situasjonen i deres felles hjemland i Afrika, og at den fornærmede slo med vodkaflaska da 19-åringen ba dem om å kutte ut.

Tingretten dømte ham til seks år og seks måneders fengsel for grov kroppsskade med døden til følge.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer