Undersøkelse: Mange nordmenn planlegger å dra utenlands i vinterferien

Utenlandsreiser frarådes fremdeles av regjeringen. Likevel planlegger mange nordmenn å reise til utlandet i vinterferien, ifølge en fersk undersøkelse.

Vinterferien nærmer seg, og tusenvis av nordmenn planlegger utenlandsferier, viser fersk undersøkelse. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Vinterferien nærmer seg, og tusenvis av nordmenn planlegger utenlandsferier, viser fersk undersøkelse. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Undersøkelsen er utført av YouGov for Europeiske Reiseforsikring. 1.005 personer deltok i undersøkelsen fra 3. til 7. februar.

Ifølge undersøkelsen planlegger nær 170.000 nordmenn å dra utenlands i vinterferien, og da enten på skiferie eller til varmere strøk.

Men det er fremdeles knyttet stor risiko til å reise rundt i verden slik pandemien er nå, advarer Europeiske Reiseforsikring.

– Dersom man trosser reiserådet, altså det røde lyset i myndighetenes reisekart, har man ikke gyldig forsikring på reisen, advarer kommunikasjonssjef Andreas Bibow Handeland.

Risikerer regning i millionklassen

Dersom man blir syk eller skader seg i utlandet og må behandles på private sykehus, kan regningen komme opp i millionklassen, advarer Handeland. Det samme gjelder for hjemtransport til Norge.

– Vi vet at pandemisituasjonen er veldig uavklart rundt om i verden nå, og flere mutasjoner gjør ting komplisert og uforutsigbart, sier han.

Europeiske Reiseforsikrings samarbeidspartnere i utlandet har fortalt om kapasitetsproblemer på offentlige sykehus flere steder. Man kan også møte på lokale restriksjoner som kan skape utfordringer, påpeker Handeland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer