Undersøkelse: Blør mer neseblod etter AstraZeneca-vaksine

Blåmerker, neseblod og blødninger fra tannkjøttet er mer hyppig blant dem som har tatt AstraZeneca-vaksinen enn andre vaksiner, ifølge FHI.

Det er 20 ganger større sannsynlighet for å oppleve mindre blødninger som neseblod hos dem som har fått vaksinen fra AstraZeneca enn dem som har fått fra Pfizer eller Moderna, viser en undersøkelse fra FHI. Illustrasjonsfoto: Peter Dejong / AP / NTB
Det er 20 ganger større sannsynlighet for å oppleve mindre blødninger som neseblod hos dem som har fått vaksinen fra AstraZeneca enn dem som har fått fra Pfizer eller Moderna, viser en undersøkelse fra FHI. Illustrasjonsfoto: Peter Dejong / AP / NTB Vis mer
Publisert

Det viser en ny undersøkelse fra Folkehelseinstituttet (FHI), skriver Aftenposten.

Av de 4.437 personene i undersøkelsen som fikk vaksine fra AstraZeneca, svarte 124 at de fikk mindre, ufarlige blødninger.

Det er langt flere enn de som fikk Pfizer- eller Moderna-vaksinene. Kvinner meldte oftere om blødninger enn menn.

Undersøkelsen konkluderer med at det er 20 ganger høyere sannsynlighet at vektorvaksiner (AstraZeneca og Johnson & Johnson) oftere forårsaker blødningsepisoder enn mRNA-vaksiner (Pfizer og Moderna).

– Vi trenger ytterligere studier for å forstå mulige mekanismer som ligger bak, sier lege og forsker Lill Trogstad ved FHI.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer