Undersøkelse: – Nordmenn mindre bekymret for coronasmitte

Kun tre av ti nordmenn sier at de er bekymret for å bli smittet av koronaviruset. Det er det laveste antall siden juni i fjor.

31 prosent svarer i en fersk undersøkelse at de er bekymret for å bli smittet med covid-19. Det er det laveste nivået siden juni i fjor. Foto: Jil Yngland / NTB
31 prosent svarer i en fersk undersøkelse at de er bekymret for å bli smittet med covid-19. Det er det laveste nivået siden juni i fjor. Foto: Jil Yngland / NTB Vis mer
Publisert

Det er i undersøkelsen Norsk koronamonitor fra Opinion at nordmenn er blitt spurt om sine bekymringer for at de selv eller noen i familien blir koronasmittet.

Så langt i september sier tre av ti nordmenn (31 prosent) at de er bekymret for å bli smittet. Det er 4 prosentpoeng færre enn i august og er laveste måling siden juni i fjor.

47 prosent av de spurte sier at de er bekymret for at noen i familien vil bli smittet. Det er 5 prosentpoeng lavere enn i august og er laveste nivå under hele pandemien.

– Folks bekymring for å bli smittet faller, og trenden forsterkes særlig siste to uker. Økt vaksinering og fallende smittetall påvirker folk, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

I undersøkelsen svarer også 30 prosent at de tror at antall nye tilfeller av koronasmittede i Norge vil øke. 40 prosent tror på en reduksjon, mens 30 prosent tror antallet vil være uendret.

Andelen som forventer økning i smitte, har falt med hele 22 prosentpoeng siden forrige uke.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer