Underhuset sier ja til brexitavtalen

Underhuset i London har gjort seg ferdig med den første avstemningen om brexitavtalen, som nå går videre til Overhuset for videre behandling.

Boris Johnson slagord gjennom hele prosessen har vært «få brexit unnagjort». Arkivfoto: Alberto Pezzali / AP / NTB
Boris Johnson slagord gjennom hele prosessen har vært «få brexit unnagjort». Arkivfoto: Alberto Pezzali / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Underhuset i London gjorde seg onsdag ettermiddag ferdig med den første avstemningen om brexitavtalen, som gikk videre til Overhuset for behandling der.

Saken var ventet å passere alle stadier i løpet av en sjeldent hektisk maratondag i Parlamentet. I den første avstemningen stemte 521 representanter for, mens 73 vendte tommelen ned. De skotske nasjonalistene og Liberaldemokratene stemte imot.

– Brexit er ikke avslutningen, men en begynnelse. Nå er det vårt ansvar å sørge for at vi får det beste ut av den makt vi har gjenvunnet, av de verktøy vi har tatt tilbake, sa statsminister Boris Johnson under debatten.

Kort tid etter den første avstemningen signerte han avtalen.

Begynte i Brussel

Avtaledokumentene ble først signert av EU-president Charles Michel og kommisjonsleder Ursula von der Leyen i Brussel onsdag morgen, etter at de 27 EU-ambassadørene tirsdag ettermiddag ga sitt klarsignal til en foreløpig innføring.

Noen felles signeringsseremoni med britene var ikke praktisk mulig. Dokumentene ble derfor sendt med fly til London. Det britiske flyvåpenet RAF tok seg av transporten, som begge parters representanter deltok i.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer