Ulvejakta forlenges til 1. mars

Regjeringen går inn for at lisensfellingsperioden for ulv innenfor ulvesonen forlenges til 1. mars, opplyser Klima- og miljødepartementet.

Ulvejakten forlenges. Foto: Heiko Junge / NTB
Ulvejakten forlenges. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Vi ber Statens naturoppsyn om raskest mulig å sette i gang med ekstraordinære uttak av ulv på norsk side i grenserevirene Bograngen og Rømskog, sier klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap) i en pressemelding.

Departementet mener dette er den beste løsningen slik at uttakene av ulv kan fortsette uten unødig opphold.

Lisensfellingingen av ulv innenfor ulvesonen skulle opprinnelig ha vart fra 1. januar til og med tirsdag 15. februar, men 30. desember i fjor stoppet Oslo tingrett jakta midlertidig. En måned senere stadfestet tingretten stansen i en ny kjennelse da de kjente vedtaket om felling av inntil 25 ulver innenfor ulvesonen ugyldig.

Staten anket imidlertid kjennelsen til lagmannsretten, og fredag i forrige uke ga Borgarting staten medhold. Dermed hadde fellingslagene i utgangspunktet kun fem dager på seg på å få felt ulvene.

Lørdag åpnet landbruks- og matminister Sandra Borch (Sp) overfor Nationen opp for å forlenge perioden, etter at jakta ble forsinket som følge av rettstvisten.

– Hvis det er behov, tenker jeg det er naturlig å utvide jaktperioden, sa Borch.

I utgangspunktet er fellingsperioden for ulv innenfor ulvesonen mellom 1. januar og 15. februar. En utvidelse av denne er dermed i utgangspunktet i strid med rovviltforskriften.

Det er allerede – med unntak av en ulv – tatt ut full kvote i Hornmoen og Slettåsrevet. Det er også ønskelig å fylle hele eller deler av lisensfellingskvoten for Rømskogreviret og Bograngenreviret. Det er årsaken til at Klima- og miljødepartementet nå gir Statens naturoppsyn i oppdrag å gjennomføre det resterende uttaket.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer