Ullevål-aksjonist melder seg inn i Senterpartiet

Leder Lene Haug i aksjonen Redd Ullevål sykehus meldte seg mandag inn i Senterpartiet.

– Jeg har mest tro på at det er Senterpartiet som kan løse de sakene jeg brenner for, sier Ullevål-aksjonist Lene Haug til Dagsavisen. Foto: Fredrik Hagen / NTB
– Jeg har mest tro på at det er Senterpartiet som kan løse de sakene jeg brenner for, sier Ullevål-aksjonist Lene Haug til Dagsavisen. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert

– Jeg har mest tro på at det er Senterpartiet som kan løse de sakene jeg brenner for, sier Lene Haug til Dagsavisen.

Haug har tidligere vært aktiv i Oslo Høyre, og i 2017 var hun med på oppstarten av Helsepartiet sammen med radioprofil Lise Askvik. Hun har lenge vært sykehusaksjonist, og er i dag leder av aksjonsgruppa Redd Ullevål sykehus.

Nå melder hun seg ut av partiet hun selv var med å starte og der hun fortsatt er nestleder, og følger etter Jan Bøhler inn i Senterpartiet.

– Mulighetene for reell innflytelse der beslutninger fattes er mye større i Senterpartiet enn i Helsepartiet, sier Haug.

Senterpartiet har alltid vært et miniparti i Oslo, men det bildet har endret seg i løpet av det siste året. I november ble Oslo Sp målt til 7,5 prosent av Nettavisen, noe som ville gitt partiet to av Oslo 20 stortingsrepresentanter.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer