Ullevaal stadion delvis nedstengt før Serbia-kampen

Det europeiske fotballforbundet (Uefa) bruker jernhånd før EM-omspillet Norge – Serbia. Deler av Ullevaal stadion er lukket og låst for å hindre virussmitte.

LEKEN: Martin Ødegaard viste frem sine lekne sider på trening før Norges skjebnekamp mot Serbia. Video: Melina Pambou Sundfør. Reporter: Ljosland / Filtvedt. Vis mer
Publisert

Verken onsdag eller torsdag fikk ansatte i Norges Fotballforbund (NFF) komme på jobb på sine kontorer på Ullevaal stadion.

Kun de som er direkte involvert i gjennomføringen av Serbia-kampen, er gitt tillatelse til å være innenfor dørene i NFFs lokaler på nasjonalanlegget. Det er viruspandemien som gjør at Uefa iverksetter ekstremtiltak.

Protokollen «Return to Play» er på ikke mindre enn 30 sider og gir en svært detaljert oversikt over hva som er lov og ikke.

Alle som har en funksjon på Ullevaal stadion i oppkjøringen til kampen, må avlegge covid-19-prøve hver 72. time. Dette gjelder også for perioden med nasjonsligakampene mot Romania (søndag) og Nord-Irland (onsdag).

Martin Ødegaard ankommer en landslagstrening på Ullevaal stadion. Bak ham Erling Braut Haaland. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Martin Ødegaard ankommer en landslagstrening på Ullevaal stadion. Bak ham Erling Braut Haaland. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer

Det er påbudt med munnbind og tometersregel så fort man er innenfor Ullevaal-dørene. Dette gjelder alle bortsett fra spillertroppene.

TV- og radiokommentatorene er også flyttet ut i friluft.

Det ble åpnet for 200 tilskuere til Serbia-oppgjøret, og 160 av disse plassene er trukket ut blant dem som kjøpte billett tidligere i år. 40 plasser holdes av til NFF-sponsorer og -samarbeidspartnere.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer