Ukrainske styrker skal ha senket russisk fartøy

Myndighetene i Kyiv sier de har senket enda et russisk marinefartøy ved Slangeøya i Svartehavet.

Et satellittbilde av Slangeøya i Svartehavet tatt fredag viser tykk svart røyk etter det som skal ha vært et tidligere ukrainsk droneangrep mot russiske mål. Lørdag hevder ukrainske myndigheter at de har senket et nytt russisk marinefartøy ved øya og ødelagt luftvernsystemer. Foto: Planet Labs PBC / AP / NTB
Et satellittbilde av Slangeøya i Svartehavet tatt fredag viser tykk svart røyk etter det som skal ha vært et tidligere ukrainsk droneangrep mot russiske mål. Lørdag hevder ukrainske myndigheter at de har senket et nytt russisk marinefartøy ved øya og ødelagt luftvernsystemer. Foto: Planet Labs PBC / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Det ukrainske forsvarsdepartementet sier et russisk landingsfartøy i Serna-klassen og et luftvernsystem ble ødelagt i et droneangrep ved øya, som er under russisk kontroll.

En film som skal vise angrepet, er lagt ut i sosiale medier. Det ukrainske forsvaret har lagt ut en egen melding om angrepet der det heter at luftvernsystemer av typen Tor-M2 ble ødelagt.

Slangeøya ble kjent etter at de ukrainske soldatene som forsvarte øya, ga krigsskipet som angrep dem, krysseren Moskva, beskjed om å «dra til helvete». Krysseren ble senere ødelagt i det som skal ha vært et ukrainsk rakettangrep.

(©NTB)

Mer om