Ukrainske styrker i Mariupol forbereder seg på siste slag

Regjeringsstyrker i Mariupol skriver på Facebook at de forbereder seg på et siste, avgjørende slag, og at de snart går tomme for ammunisjon.

Røyk stiger opp over Mariupol etter et artilleriangrep i begynnelsen av mars. Illustrasjonsfoto: Jevgenij Maloletka / AP / NTB
Røyk stiger opp over Mariupol etter et artilleriangrep i begynnelsen av mars. Illustrasjonsfoto: Jevgenij Maloletka / AP / NTB Vis mer
Publisert

Meldingen fra ukrainske marineinfanterister er lagt ut på Facebook mandag.

– Det blir døden for noen av oss, fangenskap for resten, står det.

Marineinfanteristene skal ha blitt drevet tilbake av russiske invasjonsstyrker og omringet.

– Det siste slaget blir trolig i dag, siden vi er i ferd med å gå tomme for ammunisjon, heter det i meldingen.

Mariupol har vært beleiret av russiske styrker i over en måned, og en stor del av byens bygninger er bombet i stykker. Flyktninger fra Mariupol har fortalt om desperate tilstander der sultende innbyggere er blitt drept når de har våget seg ut fra sine tilfluktssteder for å finne drikkevann.

Ukrainske myndigheter har tidligere sagt at minst 5.000 sivile er drept i Mariupol. Men i en videotale til nasjonalforsamlingen i Sør-Korea mandag opererte president Volodymyr Zelenskyj med et høyere tall, ifølge BBC.

– Mariupol er blitt ødelagt, det er titusener av døde, men til tross for dette har ikke russerne stanset sin offensiv, sa han.

Tallet er ikke bekreftet av uavhengige kilder. Også de prorussiske myndighetene i Donetsk i Øst-Ukraina har imidlertid sagt at minst 5.000 sivile er drept i byen.

(NTB)

ANGRIPER: Denne videoen skal vise et bakholdsangrep av ukrainske soldater mot en russisk konvoi. Video: Reddit. Reporter: Magnus Paus / Dagbladet TV Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer