Ukrainske sårede takker nei til Norge: - Vil heller til andre land

I mars besluttet regjeringen å ta imot 550 pasienter fra Ukraina. Så langt har bare 67 kommet. Mange ønsker ikke å reise til Norge.

Skader på bygning etter angrep i Kharkiv i Ukraina. (Foto: Reuters/NTB)
Skader på bygning etter angrep i Kharkiv i Ukraina. (Foto: Reuters/NTB) Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Helsedirektoratet forteller at de gir tilbudet til mange flere pasienter enn dem som takker ja, og til slutt ender opp i helsetjenesten her. Sårede ukrainske pasienter vil heller til andre land enn Norge, skriver Aftenposten.

Avdelingsleder for akuttmedisin og beredskap i Helsedirektoratet, Steinar Olsen, opplyser at flere ukrainske pasienter takker nei til helsetilbud i Norge.

– Så langt har Norge og norske sykehus tilbudt plasser ut fra den kapasiteten vi har. Vi har så langt tilbudt opp mot 250 plasser, men pasientene får også tilbud i andre land parallelt med oss, sier han.

Han begrunner avslagene blant annet med at flere heller ønsker å være i nærområdet. Pasientene kan ofte velge mellom tre-fire andre land som ligger i nærheten.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer