Ukrainske myndigheter: Har innledet offensiv i Kherson-området

En talsperson for den ukrainske forsvarskommandoen sier mandag at en offensiv mot russiske styrker sør i Ukraina har begynt.

Russiske soldater på vakt ved en kraftstasjon på Dnepr-elven i Kherson-regionen i mai. Mandag meldes det at ukrainske styrker har innledet sin ventede motoffensiv i området. Bildet er tatt under en pressetur organisert av Russland. Foto: AP / NTB
Russiske soldater på vakt ved en kraftstasjon på Dnepr-elven i Kherson-regionen i mai. Mandag meldes det at ukrainske styrker har innledet sin ventede motoffensiv i området. Bildet er tatt under en pressetur organisert av Russland. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Offensiven er særlig rettet mot byen Kherson, den eneste regionshovedstaden russiske styrker har lyktes med å innta i Ukraina.

The Guardian er et av mediene som gjengir en uttalelse fra Natalia Humenyuk, talsperson for Ukrainas sørlige kommando.

Serheij Khlan i regionrådet i Kherson sier til ukrainske Pryamyi TV at dette er begynnelsen på en operasjon der det okkuperte området skal gjenerobres.

– Det har i dag vært kraftige artilleriangrep på fiendens posisjoner i hele det okkuperte området i Kherson-regionen, sier han.

Meldingene om en offensivt er så langt ikke verifisert fra uavhengig hold. Det har i flere uker vært meldt at ukrainske styrker har forberedt en motoffensiv i sør, blant annet med systematiske angrep mot bruer og ammunisjonsdepot i området.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer