Ukrainske myndigheter: 2.000 biler har forlatt Mariupol tirsdag

Ifølge lokale myndigheter har 2.000 biler med sivile blitt evakuert fra den beleirede havnebyen Mariupol i Ukraina tirsdag.

En mann sto søndag og så på en utbrent boligblokk ødelagt av angrep i Mariupol. Foto: Evgeniy Maloletka / AP / NTB
En mann sto søndag og så på en utbrent boligblokk ødelagt av angrep i Mariupol. Foto: Evgeniy Maloletka / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Byrådet i Mariupol melder om evakueringen på Telegram, og legger til at ytterligere 2.000 biler venter på å forlate byen. Det er ikke kjent hvor mange som er i bilene.

Mandag klarte for første gang om lag 160 biler å kjøre fra Mariupol i retning Zaporizjzja.

Flere tidligere forsøk på å evakuere sivile fra Mariupol har i stor grad mislyktes, og blant annet Røde Kors har advart om at situasjonen i byen er ekstrem for de minst 200.000 som venter på evakuering. Byen mangler mat, strøm, vann og varme. Mandag meldte ukrainske myndigheter at minst 2.500 personer har dødd under beleiringen.

Det har heller ikke lyktes ukrainske myndigheter å nå fram til byen med hjelpekolonner, da de hevder disse blir blokkert av russiske styrker. Ifølge Sky News er en hjelpekolonne blokkert i nabobyen Berdjansk.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer