Ukrainske kvinner må beskyttes mot innpåslitne menn

Kvinnelige ukrainske flyktninger i Kvinesdal må beskyttes mot innpåslitne menn som kommer langveisfra. Politiet skal nå patruljere på kvelds- og nattetid.

Publisert
Sist oppdatert

– Det kommer mannfolk helt fra Østlandet som vil ha kontakt med damene her. De ønsker rett og slett å utnytte sårbare, traumatiserte mennesker. Det er skremmende, sier mottaksleder Liv Ellen Omdal til Fædrelandsvennen.

I løpet av de siste dagene er det blitt innlosjert omkring 90 ukrainske flyktninger i Kvinesdal, rundt 60 av dem 60 kvinner. Bare noen dager etter har ledelsen ved mottaket iverksatt strenge tiltak for å skjerme flyktningene mot uønsket oppmerksomhet. Politiet har også satt i verk tiltak etter at de tidligere i uka måtte rykke ut for å ta hånd om en mann med uærlige hensikter.

– Vi var på stedet etter melding om at uønskede personer hadde oppsøkt senteret, og at noen hadde blitt redde. Politiet har nå også sendt ut meldinger i eget system om at vi skal patruljere på kvelds- og nattetid ved mottakene i Agder, sier lensmann Asbjørn Skåland i Flekkefjord og Kvinesdal.

Utlendingsdirektoratet er klar over at flyktningmottak nå opplever uønsket oppmerksomhet.

– UDI er kjent med at personer som ønsker å utnytte asylsøkere, kan oppsøke mottak, sier fagleder Gro Anna Persheim i Utlendingsdirektoratet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer