Ukrainske flyktninger fyller polsk jernbanestasjon

Ukrainske flyktninger, inkludert mange barn og kvinner, fylte natt til fredag togstasjonen i Przemysl, som er første stopp i Polen etter grensa til Ukraina.

Alle benkene på togstasjonen i den polske byen Przemysl er fulle av flyktninger fra Ukraina. Foto/: Petr David Josek / AP / NTB
Alle benkene på togstasjonen i den polske byen Przemysl er fulle av flyktninger fra Ukraina. Foto/: Petr David Josek / AP / NTB Vis mer
Publisert

– Jeg kommer fra Kyiv. Jeg hørte eksplosjonene ved siden av bygningen min, og jeg fikk panikk. Jeg tok nesten alt med meg, sier 36 år gamle Olha, som er lærer ved det polytekniske instituttet og reiste 800 kilometer til Polen.

Kort etter å ha krysset grensa, var hun blant 200 flyktninger som hvilte ut etter turen i stasjonen, de fleste kvinner som opptok alle stoler og benker i hallen ved siden av koffertene sine.

Polske tjenestemenn, blant dem politi og soldater, passet på og delte ut suppe, mens funksjonærer registrerte folk og hjalp dem med billetter videre.

Polske myndigheter kunngjorde torsdag at de åpner ni mottakssentre for ukrainske flyktninger langs hele grensa.

Innenriksminister Mariusz Kaminski sier at det vil komme en bølge med flyktninger, og at Polen tar imot alle som kommer.

25 år gamle Konstantin, som heller ikke oppgir sitt etternavn, sier at han ble skremt og dro fra hjemlandet. Han vil nå til Tyskland der han har venner.

HOVEDSTADEN: Natt til fredag 25. februar ble hovedstaden i Ukraina angrepet. Reporter: Anabelle Bruun / Video: Twitter / Telegram Vis mer

– Jeg vet ikke når jeg kommer tilbake til Ukraina fordi jeg tror det blir store problemer, og at det kan ta måneder eller kanskje år, sier han.

(NTB)

Mer om