Ukrainske barn strandet i russiske feriekolonier

Hundrevis av barn fra Øst-Ukraina er strandet i russiske feriekolonier etter at de ble busset bort til det som skulle være ferie.

Hundrevis av barn fra Øst-Ukraina er strandet i russiske feriekolonier. Til sammen 52 barn fra Izium og rundt 250 flere fra andre byer i Kharkiv-regionen, er nå spredt i feriekoloniene. Her gir en mor sin 9 måneder gamle datter mat i Izium. Foto: Jevhen Maloletka / AP / NTB
Hundrevis av barn fra Øst-Ukraina er strandet i russiske feriekolonier. Til sammen 52 barn fra Izium og rundt 250 flere fra andre byer i Kharkiv-regionen, er nå spredt i feriekoloniene. Her gir en mor sin 9 måneder gamle datter mat i Izium. Foto: Jevhen Maloletka / AP / NTB Vis mer
Publisert

Den russiske okkupasjonsmaktens radio- og avisannonser promoterte leirene som en sommerpause fra krigen for ukrainske barn under deres kontroll, gratis.

Hundrevis av familier takket ja i det okkuperte øst og sør, sier ukrainske tjenestemenn og foreldre.

En busskonvoi forlot Izium i slutten av august, med løfte om at barna skulle komme hjem i tide til skoleåret. I stedet feide ukrainske styrker gjennom forsvarslinjene tidlig i september, og drev russerne tilbake.

Til sammen 52 barn fra Izium og rundt 250 flere fra andre byer i Kharkiv-regionen, alle mellom 9 og 16 år, er nå spredt i feriekoloniene, ifølge en ukrainsk etterretningstjenestemann og en mor som haiket inn i Russland for å hente datteren sin.

– Vårt hovedmål var å gi barna en pause fra alt som skjedde her, fra alle grusomhetene. Problemet er at russisk side ikke planlegger å returnere barna til oss, sa Valeriya Kolesnyk, en lærer fra Izium som har 9-åring i Russland.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer