Ukrainsk vinner trekker seg fra Eurovision

Konflikten mellom Russland og Ukraina får konsekvenser også for Eurovision Song Contest. Vinneren i Ukraina trekker seg etter et besøk til Krim-halvøya.

Foto: Dario Raimondi / SplashNews.com
Foto: Dario Raimondi / SplashNews.com Vis mer
Publisert

Ukrainske Alina Pasj meddelte på onsdag at hun trekker seg fra musikkonkurransen. Ifølge BBC var det den ukrainske rikskringkasteren Suspilne som besluttet at hun ikke kunne delta.

Pasj er mistenkt for å ha brutt loven ved å i 2015 besøke Krim-halvøya, som er annektert av Russland. Ukrainske borgere må søke om tillatelse fra myndighetene for å reise til Krim-halvøya, og reisen må skje gjennom Ukraina.

Pasj har, ifølge Sky News , vist dokumentasjon på at hun ikke reiste til Krim gjennom Russland.

Det er under en uke siden Alina Pasj ble kunngjort som vinner i den nasjonale Eurovision-finalen. Lørdag vant hun med låten «Forgotten Ancestors», som handler om ukrainernes historie.

Ukraina skal sende en ny deltaker til den internasjonale finalen, men det er ikke avgjort hvem dette blir, opplyser Dmytro Khorkin i Suspilne til nettstedet Eurovoix.

Eurovision Song Contest 2022 holdes i Torino i Italia.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer