Ukrainsk politi: Fant tre lik med fastbundne hender

Likene av tre menn med fastbundne hender er funnet i nærheten av byen Butsja utenfor Ukrainas hovedstad Kyiv, opplyser ukrainsk politi lørdag.

Utbrente militærkjøretøy fotografert i Butsja i utkanten av Kyiv der russiske styrker anklages for krigsforbrytelser. Foto: Emilio Morenatti / AP / NTB
Utbrente militærkjøretøy fotografert i Butsja i utkanten av Kyiv der russiske styrker anklages for krigsforbrytelser. Foto: Emilio Morenatti / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

De tre ble funnet i ei grop i Butsja-distriktet fredag, ifølge politiet.

– Ofrenes hender var fastbundet, de hadde bind for øynene, og noen var kneblet. Det er spor av tortur på likene, i tillegg til skuddsår ulike steder på kroppen.

Butsja ble kjent verden over etter at russiske styrker trakk seg ut av områdene rundt Kyiv i starten av april. Likene av titalls mennesker i sivile klær ble funnet, noen av dem var bakbundet og skutt på kloss hold.

Siden er stadig flere døde funnet i Butsja og andre forsteder. Kyiv-politiet opplyser lørdag at de har funnet til sammen 1.202 lik.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer