Ukrainsk motoffensiv tvang russiske styrker til retrett

Ukrainske styrker skal ha gjennomført en betydelig motoffensiv og tvunget russiske styrker på retrett rundt 40 kilometer øst for Kharkiv.

Brannbetjenter kjemper mot en brann i en park i Kharkiv etter et russisk angrep tirsdag. Foto: Felipe Dana / AP / NTB
Brannbetjenter kjemper mot en brann i en park i Kharkiv etter et russisk angrep tirsdag. Foto: Felipe Dana / AP / NTB Vis mer
Publisert

Den amerikanske tankesmia Institute for the Study of War skriver at en høytstående amerikansk forsvarskilde forteller om motoffensiven. Historien stemmer overens med meldinger i sosiale medier fra ukrainske og russiske kilder.

ISW skriver at det er svært usannsynlig at motoffensiven vil påvirke russiske forsyningslinjer til Isjum. Men motoffensiven kan svekke den russiske stillingen rundt Kharkiv og bane vei for en større ukrainsk offensiv.

Det vil igjen skape et dilemma for de russiske styrkene, skriver ISW. De må velge mellom om de skal styrke sine stillinger nær Kharkiv eller risikere å miste de fleste eller alle stillinger som kan angripes med artilleri fra byen.

(NTB)

FYRER LØS: En video publisert av den ukrainske Azov-bataljonen skal vise en russisk stridsvogn skyte mot en sivil bygning i Mariupol. Video: Azov Regiment Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer