Ukrainas utenriksminister: - Jeg oppfordrer alle land til å kriminalisere bruken av Z-symbolet

Dmytro Kuleba vil at Z-symbolet, som brukes for å vise støtte til Russlands invasjon av Ukraina, skal gjøres ulovlig i flere land.

To ungdommer i St. Petersburg går forbi en vegg med graffiti som erklærer støtte for Russlands invasjon av Ukraina. Foto: AP / NTB
To ungdommer i St. Petersburg går forbi en vegg med graffiti som erklærer støtte for Russlands invasjon av Ukraina. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Symbolet har blant annet vært å se på russiske stridsvogner og andre militære kjøretøy som deltar i krigen mot Ukraina.

– Jeg oppfordrer alle land til å kriminalisere bruken av Z-symbolet som en måte å offentlig støtte Russlands angrepskrig mot Ukraina, skriver Kuleba på Twitter.

– Z symboliserer russiske krigsforbrytelser, utbombede byer, tusenvis av drepte ukrainere. Offentlig støtte til dette barbariet må forbys, fortsetter han.

Mandag sa innenriksdepartementet i Tyskland at personer som bruker Z-symbolet for å vise støtte til Russlands invasjon kan bli rettsforfulgt. Myndighetene i delstatene Berlin, Bayern og Niedersachsen har allerede sagt at bruk av symbolet er straffbart.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer