Ukrainas regjering sier 410 døde sivile er funnet rundt Kyiv

Ukraina har funnet 410 døde sivile i områder som i de siste dagene er gjenerobret rundt Kyiv, sier Ukrainas riksadvokat Iryna Venediktova.

Journalister tar bilder ved en massegrav som ble oppdaget søndag i bak en kirke i Butsja i utkanten av Kyiv. Foto: Rodrigo Abd / AP / NTB
Journalister tar bilder ved en massegrav som ble oppdaget søndag i bak en kirke i Butsja i utkanten av Kyiv. Foto: Rodrigo Abd / AP / NTB Vis mer
Publisert

– Levningene til 410 døde sivile er evakuert ut av de frigjorte territoriene i Kyiv-regionen, og rettsmedisinere har allerede undersøkt 140 av dem, sa Venediktov søndag.

I alt 57 døde ble funnet i en massegrav i Butsja, nord for Kyiv, søndag, og en AFP-reporter så selv ti av dem, delvis begravet og kledd i sivile klær.

Lørdag så reportere likene av minst 20 personer i sivile klær strødd ut langs en boliggate etter at lokale myndigheter tidligere meldte at nesten 300 mennesker var funnet begravet i byen.

Ukraina beskylder russiske styrker for overlagte massakrer i Butsja, og tegn på mulige drap på sivile har kommet fram etter hvert som russerne trakk seg ut av området rundt Kyiv. Russland avviser at sivile er drept.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer