President Volodymyr Zelenskyj under et besøk i Litauen i forrige måned. Foto: Mindaugas Kulbis / AP / NTB scanpix
President Volodymyr Zelenskyj under et besøk i Litauen i forrige måned. Foto: Mindaugas Kulbis / AP / NTB scanpix Vis mer

Riksrettsaken

Ukrainas president: Trump ba ikke om gjenytelse

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier Donald Trump ikke ba ham om noen gjenytelse for å etterforske Joe Biden.

Publisert

– Jeg snakket definitivt ikke med president Trump på en måte som «hvis du gir meg det, gir jeg deg dette», sier Zelenskyj i et intervju med det tyske magasinet Der Spiegel.

Tidligere har Zelenskyj også avvist at Trump la press på ham.

Bakgrunnen for riksrettsgranskingen av Trump er en telefonsamtale i sommer hvor han oppfordret Zelenskyj til å igangsette en etterforskning som ville omfatte Joe Biden og hans sønn. Demokraten Joe Biden kan potensielt bli Trumps utfordrer i presidentvalget neste år.

Samtalen fant sted samtidig som Trump hadde stanset militær bistand til Ukraina og unnlatt å invitere Zelenskyj til Det hvite hus. Dette har utløst mistanke om at Trump forsøkte å presse Zelenskyj til å starte en etterforskning som ville være innenrikspolitisk gunstig for den amerikanske presidenten.

I intervjuet med Der Spiegel sier Zelenskyj også at han ikke vil at Ukraina skal bli et «sjakkbrett for stormaktene». Ukraina får militær bistand fra USA for å bekjempe russisk-støttede opprørere i den østlige delen av landet.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.