Riksrettsaken

Ukrainas president: Trump ba ikke om gjenytelse

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier Donald Trump ikke ba ham om noen gjenytelse for å etterforske Joe Biden.

President Volodymyr Zelenskyj under et besøk i Litauen i forrige måned. Foto: Mindaugas Kulbis / AP / NTB scanpix
President Volodymyr Zelenskyj under et besøk i Litauen i forrige måned. Foto: Mindaugas Kulbis / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Jeg snakket definitivt ikke med president Trump på en måte som «hvis du gir meg det, gir jeg deg dette», sier Zelenskyj i et intervju med det tyske magasinet Der Spiegel.

Tidligere har Zelenskyj også avvist at Trump la press på ham.

Bakgrunnen for riksrettsgranskingen av Trump er en telefonsamtale i sommer hvor han oppfordret Zelenskyj til å igangsette en etterforskning som ville omfatte Joe Biden og hans sønn. Demokraten Joe Biden kan potensielt bli Trumps utfordrer i presidentvalget neste år.

Samtalen fant sted samtidig som Trump hadde stanset militær bistand til Ukraina og unnlatt å invitere Zelenskyj til Det hvite hus. Dette har utløst mistanke om at Trump forsøkte å presse Zelenskyj til å starte en etterforskning som ville være innenrikspolitisk gunstig for den amerikanske presidenten.

I intervjuet med Der Spiegel sier Zelenskyj også at han ikke vil at Ukraina skal bli et «sjakkbrett for stormaktene». Ukraina får militær bistand fra USA for å bekjempe russisk-støttede opprørere i den østlige delen av landet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer