Ukrainas president deltar i München-konferanse tross USAs advarsler

USA advarer Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj mot å forlate landet for å reise til München i Tyskland, men Zelenskyj har ikke endret planene, ifølge ukrainske myndigheter. Foto: Efrem Lukatsky / AP / NTB.
USA advarer Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj mot å forlate landet for å reise til München i Tyskland, men Zelenskyj har ikke endret planene, ifølge ukrainske myndigheter. Foto: Efrem Lukatsky / AP / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har ikke endret planene om å delta på en sikkerhetskonferanse i München, til tross for USAs advarsel om å ikke forlate Ukraina.

På den tyske sikkerhetskonferansen skal Zelenskyj etter planen møte både den britiske statsministeren Boris Johnson, Tysklands statsminister Olaf Scholz, i tillegg til USAs visepresident Kamala Harris, opplyser Zelenskyjs talsperson.

– Volodymyr Zelenskyj forventer konkrete avtaler knyttet til leveranser til vårt land, i tillegg til ytterligere militær og økonomisk støtte, heter det i uttalelsen, som også understreker til at Zelenskyj returnerer til Ukraina senere lørdag.

USAs president Joe Biden advarte fredag Zelenskyj mot å forlate Ukraina, hvor situasjonen stadig blir mer spent.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer