Ukrainas hær: 400 sivile savnet i Kyiv-forstad

Rundt 400 innbyggere i Kyiv-forstaden Hostomel er savnet etter 35 dager med russisk okkupasjon, ifølge lederen for den lokale militæradministrasjonen.

Deler av et ødelagt fly på Antonov-flyplassen i Hostomel. Foto: Felipe Dana / AP / NTB.
Deler av et ødelagt fly på Antonov-flyplassen i Hostomel. Foto: Felipe Dana / AP / NTB. Vis mer
Publisert

Ukrainske myndigheter gjennomsøker nå kjellere i området, uttaler Taras Dumenko til en lokal radiostasjon, som siteres av avisen Ukrajinska Pravda.

Det er ingen spor etter en lokal leges ektemann og sønn, som ble bortført for tolv dager siden, og likene etter noen som man vet har blitt drept, er heller ikke å finne, opplyser han.

Flere omkomne fra Hostomel skal være funnet i Butsja, en annen Kyiv-forstad der det i helgen ble funnet lik i gatene og en massegrav.

Hostomel ligger nordvest for hovedstaden og nær Antonov-flyplassen, som har vært under russiske angrep. Hostomel ble angrepet på starten av invasjonen i slutten av februar. Flesteparten av de 16.000 innbyggerne flyktet.

For noen dager siden tok ukrainske styrker tilbake kontroll over Hostomel, samt Butsja og en tredje Kyiv-forstad, Irpin.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer