Ukrainas førstedame besøker USA for første gang siden invasjonen

Ukrainas førstedame Olena Zelenska er på sitt første besøk i USA siden den russiske invasjonen i februar. Mandag møtte hun utenriksminister Antony Blinken.

Ukrainas førstedame Olena Zelenska besøker USA. Foto: Patrick Semansky / AP
Ukrainas førstedame Olena Zelenska besøker USA. Foto: Patrick Semansky / AP Vis mer
Publisert

Møtet er det første av en rekke planlagte programposter i Washington D.C. denne uken.

Blinken forsikret Zelenska om USAs forpliktelser til Ukraina, samt berømte den ukrainske førstedamen for sitt arbeid med sivile ukrainere som sliter med traumer og krigsskader.

Zelenska på vei ut av USAs utenriksdepartement etter å ha møtt utenriksminister Antony Blinken mandag i et lukket møte. Foto: Patrick Semansky / AP / NTB
Zelenska på vei ut av USAs utenriksdepartement etter å ha møtt utenriksminister Antony Blinken mandag i et lukket møte. Foto: Patrick Semansky / AP / NTB Vis mer

Zelenska er ikke i USA som en offisiell representant for ektemannen Volodymyr Zelenskyjs regjering, noe som ble reflektert i den lavmælte ankomsten mandag.

Tirsdag møter hun USAs førstedame Jill Biden, som var i Ukraina i mai. Etter planen skal hun tale i kongressens auditorium på onsdag.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer