Ukrainas ambassadør ber om norsk hjelp

Norge må hjelpe Ukraina både militært og økonomisk, ber Ukrainas ambassadør Vjatsjeslav Jatsuk. – Det haster, understreker han.

Politi og sikkerhetspersonell inspiserer restene av en granat i Kiev 24. februar 2022. Nå ber Ukrainas ambassadør om hjelp - både militært og økonomisk. Foto: Sergei Supinsky / AFP
Politi og sikkerhetspersonell inspiserer restene av en granat i Kiev 24. februar 2022. Nå ber Ukrainas ambassadør om hjelp - både militært og økonomisk. Foto: Sergei Supinsky / AFP Vis mer
Publisert

– Russlands aggresjon går ikke bare ut over Ukraina, men alle medlemmer av det transatlantiske fellesskap, inkludert Norge. Og Ukraina er avhengig av praktisk hjelp fra det transatlantiske fellesskap, inkludert Norge, for å kunne stå imot aggresjonen, skriver han i en epost sendt til NTB.

Han ber helt konkret om hjelp til landets forsvar og økonomisk støtte.

– Ukrainske borgeres liv og sikkerhet, så vel som sikkerheten til alle borgere i hele Europa og den framtidige verdensorden, er avhengig av en felles og effektiv respons fra alle medlemmer av det transatlantiske fellesskap. Ukraina ber alle land, inkludert Norge om å handle umiddelbart, skriver han videre.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer