Ukraina: To russiske baser smadret

En ukrainsk rådgiver sier at to russiske baser i det okkuperte Kherson-området er smadret i et ukrainsk artilleriangrep.

Publisert
Sist oppdatert

Oleksej Arestovitsj sa i sitt vanlige fredagsintervju at flere titalls russiske soldater, inkludert to generaler, ble drept i angrepet på Stara Zburivka, en landsby ved Dnipro-elva.

Han sa at den ene generalen var en general i FSB som jobber med å arrangere en folkeavstemning i regionen om tilslutning til Russland.

Ukraina hevder å ha drept vel et titall generaler i løpet av krigen, men bare noen få av tilfellene er bekreftet. Heller ikke de to i det siste angrepet er bekreftet.

Arestovitsj sa at minst 200 okkupasjonssoldater, inkludert flere arabere, trolig fra Syria, ble drept i et lignende angrep på en russisk base i Tsjkalove denne uka. Han sa det var første gang de har registrert arabere som slåss med russerne i Ukraina.

(NTB)

«FRIENDLY FIRE»: En video publisert i sosiale medier hevdes å vise at de skyter ned sitt eget jagerfly. Video: Twitter / Telegram. Reporter: Vegard Krüger. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer