Ukraina: To russiske baser smadret

En ukrainsk rådgiver sier at to russiske baser i det okkuperte Kherson-området er smadret i et ukrainsk artilleriangrep.

Publisert
Sist oppdatert

Oleksej Arestovitsj sa i sitt vanlige fredagsintervju at flere titalls russiske soldater, inkludert to generaler, ble drept i angrepet på Stara Zburivka, en landsby ved Dnipro-elva.

Han sa at den ene generalen var en general i FSB som jobber med å arrangere en folkeavstemning i regionen om tilslutning til Russland.

Ukraina hevder å ha drept vel et titall generaler i løpet av krigen, men bare noen få av tilfellene er bekreftet. Heller ikke de to i det siste angrepet er bekreftet.

Arestovitsj sa at minst 200 okkupasjonssoldater, inkludert flere arabere, trolig fra Syria, ble drept i et lignende angrep på en russisk base i Tsjkalove denne uka. Han sa det var første gang de har registrert arabere som slåss med russerne i Ukraina.

(NTB)

«FRIENDLY FIRE»: En video publisert i sosiale medier hevdes å vise at de skyter ned sitt eget jagerfly. Video: Twitter / Telegram. Reporter: Vegard Krüger. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer