Ukraina stålsetter seg for kraftig russisk opptrapping

Lederen for Ukrainas nasjonale sikkerhetsråd sier landet forbereder seg på en russisk storoffensiv, som kan komme i forbindelse med årsdagen for invasjonen.

Russiske soldater øver på et militært treningsfelt i et russisk-kontrollert området av Donetsk. Lederen for Ukrainas nasjonale sikkerhetsråd sier Ukraina forbereder seg på en kraftig russisk opptrapping i forbindelse med ettårsdagen for invasjonen 24. februar. Foto: Aleksej Aleksandrov / AP / NTB
Russiske soldater øver på et militært treningsfelt i et russisk-kontrollert området av Donetsk. Lederen for Ukrainas nasjonale sikkerhetsråd sier Ukraina forbereder seg på en kraftig russisk opptrapping i forbindelse med ettårsdagen for invasjonen 24. februar. Foto: Aleksej Aleksandrov / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oleksij Danilov utelukker ikke at Russlands president Vladimir Putin kan forsøke seg på et angrep fra nord, sør og øst slik han gjorde 24. februar i fjor.

– De samler alt de har, øver og trener. Vi utelukker ingen scenarioer, sier han til Sky News.

Danilov sier Ukraina forbereder seg på en kraftig opptrapping av krigen, kanskje allerede i løpet av de nærmeste par ukene. Han tror de hardeste kampene fortsatt er i vente og sier de neste månedene vil være avgjørende for hvordan krigen utvikler seg.

Sikkerhetsrådgiveren oppfordrer vestlige allierte om å fortsette å sende våpen til Ukraina og ber blant annet om kampfly.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer