Ukraina sparker seks ministre

Den ukrainske viseforsvarsministeren Hanna Maljar og fem andre viseministre får sparken, kunngjør landets myndigheter.

Ukrainas viseforsvarsminister Hanna Maliar har fått sparken. Foto: Sergei SUPINSKY / AFP
Ukrainas viseforsvarsminister Hanna Maliar har fått sparken. Foto: Sergei SUPINSKY / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hanna Maljar får sparken få dager etter at hun måtte trekke en påstand om at ukrainske styrker hadde gjenerobret en landsby ved den russisk-okkuperte byen Bakhmut. Soldatene ved fronten reagerte kraftig på uttalelsen fordi de mente Maljars uttalelse kunne sette livene deres i fare.

En ukrainsk soldat løper til stillingen sin ved frontlinjen ved landsbyen Andriivka i Donetsk øst i landet. Foto: Alex Babenko / AP / NTB
En ukrainsk soldat løper til stillingen sin ved frontlinjen ved landsbyen Andriivka i Donetsk øst i landet. Foto: Alex Babenko / AP / NTB Vis mer

Den ukrainske regjeringen oppga mandag ingen grunn for at hun og fem andre viseministre blir avskjediget.

Maljar har pleid å komme med jevnlige oppdateringer om krigen. Så sent som mandag oppga hun at ukrainske soldater har gjenerobret et område på 2 kvadratkilometer øst i landet den siste uken, blant annet landsbyen som hun tidligere måtte trekke opplysninger om.

Tidligere i september fikk Ukraina også en ny forsvarsminister, Rustem Umerov. Han erstattet Oleksij Reznikov, som ble utnevnt til forsvarsminister tre måneder før den russiske invasjonen.

Ministerbyttet omtales som den største endringen i Ukrainas forsvarsledelse siden den russiske invasjonen. Utskiftningen skjedde midt i den ukrainske motoffensiven, som inntil nå kun har ført til enkelte gjenerobringer øst og sør i landet, men ikke til noen stor framrykking.

(NTB)