Ukraina sparker seks ministre

Den ukrainske viseforsvarsministeren Hanna Maljar og fem andre viseministre får sparken, kunngjør landets myndigheter.

Ukrainas viseforsvarsminister Hanna Maliar har fått sparken. Foto: Sergei SUPINSKY / AFP
Ukrainas viseforsvarsminister Hanna Maliar har fått sparken. Foto: Sergei SUPINSKY / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hanna Maljar får sparken få dager etter at hun måtte trekke en påstand om at ukrainske styrker hadde gjenerobret en landsby ved den russisk-okkuperte byen Bakhmut. Soldatene ved fronten reagerte kraftig på uttalelsen fordi de mente Maljars uttalelse kunne sette livene deres i fare.

En ukrainsk soldat løper til stillingen sin ved frontlinjen ved landsbyen Andriivka i Donetsk øst i landet. Foto: Alex Babenko / AP / NTB
En ukrainsk soldat løper til stillingen sin ved frontlinjen ved landsbyen Andriivka i Donetsk øst i landet. Foto: Alex Babenko / AP / NTB Vis mer

Den ukrainske regjeringen oppga mandag ingen grunn for at hun og fem andre viseministre blir avskjediget.

Maljar har pleid å komme med jevnlige oppdateringer om krigen. Så sent som mandag oppga hun at ukrainske soldater har gjenerobret et område på 2 kvadratkilometer øst i landet den siste uken, blant annet landsbyen som hun tidligere måtte trekke opplysninger om.

Tidligere i september fikk Ukraina også en ny forsvarsminister, Rustem Umerov. Han erstattet Oleksij Reznikov, som ble utnevnt til forsvarsminister tre måneder før den russiske invasjonen.

Ministerbyttet omtales som den største endringen i Ukrainas forsvarsledelse siden den russiske invasjonen. Utskiftningen skjedde midt i den ukrainske motoffensiven, som inntil nå kun har ført til enkelte gjenerobringer øst og sør i landet, men ikke til noen stor framrykking.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer