Ukraina: Skal holde samtaler med Russland

Representanter for Ukraina og Russland skal møtes og holde samtaler nær grensa mot Hviterussland, ifølge det ukrainske presidentskapet.

Presidenten i Ukraina, Volodymyr Zelensky. Foto: UKRAINE PRESIDENCY / AFP
Presidenten i Ukraina, Volodymyr Zelensky. Foto: UKRAINE PRESIDENCY / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Russlands president Vladimir Putin anklaget Ukraina tidligere søndag formiddag for å ha skuslet vekk en mulighet for samtaler.

Den russiske presidenten har invitert Ukraina til dialog i Hviterussland, landet den russiske invasjonen delvis er gjennomført fra. Ukraina har avvist dette og foreslått Polen eller flere andre land som vertskap for samtalene.

– Vi ble enige om at den ukrainske delegasjonen skulle møte den russiske delegasjonen uten forutsetninger på den ukrainsk-hviterussiske grensen, nær elven Prypjats, skriver den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj på Telegram, gjengitt av VG.

Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko har tatt ansvar for å sørge for at alle fly, helikoptre og raketter stasjonert på hviterussisk territorium forblir på bakken under den ukrainske delegasjonens reise, samtaler og retur, står det i meldingen.

Zelenskyj sa tidligere søndag at han hadde snakket med sin hviterussiske kollega.

Tidligere søndag uttrykte Russland ønske om forhandlinger i den hviterussiske byen Homjel. Ukraina avviste dette og foreslo i stedet samtaler i et annet land.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer