Ukraina sier over ti oljetanker er ødelagt på Krim

En ukrainsk etterretningsoffiser sier at over ti tanker med en kapasitet på 40.000 tonn olje ble ødelagt etter eksplosjoner og brann i Sevastopol på Krim.

Bilder fra stedet viser en enorm sky av ild og røyk som stiger opp. Brannvesenet jobber med å få slukket brannen. Foto: AP / NTB
Bilder fra stedet viser en enorm sky av ild og røyk som stiger opp. Brannvesenet jobber med å få slukket brannen. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den ukrainske offiseren, Andriij Jusov, sier ikke konkret at ukrainske styrker sto bak. Han omtalte imidlertid hendelsen som «guds straff» etter det russiske angrepet mot en boligblokk i Uman fredag.

Uttalelsene om ødeleggelsene lar seg ikke verifisere fra uavhengig hold. Bilder fra den russiskokkuperte byen viser voldsom røykutvikling og et flammehav i lagringsanlegget. De russiskinnsatte myndighetene i Sevastopol hevder lørdag ettermiddag at brannen er slukket etter flere timers innsats.

– Droneangrep

Ukrainske styrker angrep Svartehavsflåtens havn på Krym med marinedroner, 24. april. Video: Telegram / Twitter. Reporter: Vegard Krüger. Vis mer

Brannen skal ha startet etter en eller flere eksplosjoner natt til lørdag. Ifølge den russisk-innsatte borgermesteren i byen, Mikhail Razvozjajev, spredte brannen seg til rundt tusen kvadratmeter.

– Foreløpig informasjon tyder på at brannen ble forårsaket av et ukrainsk droneangrep. Det er ikke meldt om skadde eller døde, skrev han på Telegram lørdag morgen. Han sier at fire lagringstanker ble ødelagt.

Tidligere denne uken hevdet Razvozjajev at det russiske militæret ødela en ukrainsk drone som forsøkte å angripe havnen i Sevastopol. En annen drone skal ha truffet en boligblokk i byen, men ingen ble skadd.

23 drept

Sakte men sikkert har russiske styrker flyttet frontlinja i sin favør i den taktisk ubetydelige byen Bakhmut. Her stormer russerne en ukrainsk bunker, i et forsøk på å ta kontroll over én av de to gjenværende forsyningsrutene inn og ut av Bakhmut. Reporter: Edward Stenlund. Video: RVvoenkory / Telegram / «Da Vinci»-bataljonen / Youtube Vis mer

Brannen skjedde dagen etter et omfattende russisk rakettangrep mot ukrainske byer der minst 25 personer, blant dem fire barn, ble drept. I Uman sentralt i landet ble minst 23 personer drept da en boligblokk ble truffet av en krysserrakett. Angrepet skjedde i morgentimene mens de fleste fortsatt lå og sov.

Sevastopol på Krim-halvøya er hovedkvarter for den russiske Svartehavsflåten og har vært utsatt for gjentatte luftangrep siden Russlands storstilte invasjon av Ukraina i fjor. Halvøya ble annektert av Russland i 2014.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer