Ukraina: Russiske styrker trekker seg tilbake fra Sumy

Russiske tropper har begynt å trekke seg tilbake fra den østlige regionen Sumy i Ukraina, ifølge lokale myndigheter.

Ifølge ukrainske myndigheter trekker Russland seg ut av regionen Sumy i Ukraina. Det er fortsatt for tidlig å si at regionen har blitt frigjort. Foto: REUTERS/Oleg Pereverzev
Ifølge ukrainske myndigheter trekker Russland seg ut av regionen Sumy i Ukraina. Det er fortsatt for tidlig å si at regionen har blitt frigjort. Foto: REUTERS/Oleg Pereverzev Vis mer
Publisert

Det er imidlertid fortsatt for tidlig å si at regionen har blitt frigjort, sier guvernør Dmytro Zjyvytskyj i Sumy til det ukrainske nyhetsbyrået UNIAN.

Han sier at et stort antall russiske tropper ble oppdaget i regionen den siste uken, og at det var mange angrep på sivile.

Russiske militærkjøretøyer bruker en korridor fra Kyiv og Tsjernihiv på vei tilbake mot den russiske grensen, ifølge guvernøren. Han sier det er mange ødelagte russiske stridsvogner og militært utstyr langs denne ruten.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer