Ukraina: Omfattende angrep mot Mykolajiv

Den ukrainske byen Mykolajiv sør i Ukraina ble søndag utsatt for kraftige russiske bombardementer, og minst to personer er drept, opplyser byens ordfører.

Bildet er tatt fra en video som er offentliggjort av det russiske forsvarsdepartementet og viser stridsvogner ute på tokt på ukjent sted. Foto. Det russiske utenriksdepartementet / Press Service via AP / NTB
Bildet er tatt fra en video som er offentliggjort av det russiske forsvarsdepartementet og viser stridsvogner ute på tokt på ukjent sted. Foto. Det russiske utenriksdepartementet / Press Service via AP / NTB Vis mer
Publisert

– Mykolajiv ble gjenstand for en mengde granatangrep i dag. Dette er trolig de kraftigste så langt, skriver ordfører Oleksandr Senkevytsj på Telegram.

– Kraftige eksplosjoner ble hørt etter klokka 1 i morges og rundt klokka 5 i morges, skriver han videre.

Mykolajiv er den ukrainske byen som ligger nærmest fronten i sør, der ukrainske soldater forsøker å gjennomføre en motoffensiv for å gjenerobre områder som russiske soldater inntok etter invasjonen i februar. Byen blir jevnlig utsatt for angrep.

Det er også meldt om angrep nordøst i landet, mot storbyene Kharkiv og Sumy, som begge ligger nær fronten.

I Sumy sier en regionsjef at byen ble rammet av rundt 50 angrep lørdag kveld, og at én person er drept og to såret.

I Donetsk i øst, der Russland den siste tiden har satt mye inn på å erobre nye områder, ble tre sivile drept og åtte såret i granatangrep lørdag, ifølge guvernøren i fylket.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer