Ukraina og Russland enige om flyktningkorridor

Ukraina sier de er enige med Russland om å opprette en flyktningkorridor så sivile kan komme seg ut av krigsherjede Mariupol onsdag ettermiddag.

En humanitær korridor skal gjøre det mulig for kvinner barn og eldre å komme seg ut av krigsherjede Mariupol onsdag ettermiddag. Arkivfoto: Alexei Alexandrov / AP / NTB
En humanitær korridor skal gjøre det mulig for kvinner barn og eldre å komme seg ut av krigsherjede Mariupol onsdag ettermiddag. Arkivfoto: Alexei Alexandrov / AP / NTB Vis mer
Publisert

– Vi har klart å komme fram til en foreløpig avtale om en humanitær korridor for kvinner, barn og eldre. Gitt den katastrofale humanitære situasjonen i Mariupol, er det her vi vil konsentrere innsatsen i dag, skriver Ukrainas visestatsminister Iryna Veresjtsjuk på meldingstjenesten Telegram onsdag.

Sivile i byen har fått instruks om å møte opp klokken 14, og en kolonne vil deretter gå til Zaporizjzja via Berdjansk, skriver The Guardian.

– På grunn av den svært vanskelige situasjonen kan det bli endring, så følge med på de offisielle kunngjøringene. Vi vil gjøre alt vi kan for å få dette til å fungere, skriver Veresjtsjuk.

Samme dag har Russland gitt de gjenværende ukrainske styrkene i havnebyen frist til klokken 14 med å overgi seg.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer