Ukraina: Nye EU-sanksjoner er ikke nok

Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba mener nye EU-sanksjoner mot Russland vil være «utilstrekkelige» og krever strengere tiltak.

Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba krever strengere EU-sanksjoner mot Russland. Foto: Czarek Sokolowski / AP / NTB
Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba krever strengere EU-sanksjoner mot Russland. Foto: Czarek Sokolowski / AP / NTB Vis mer
Publisert

Utenriksminister Dmytro Kuleba sier at han har sett utkastet til EUs nye straffetiltak, og at «slik det står nå er det et utilstrekkelig svar på Russlands krigsforbrytelser og russisk aggresjon».

«EUs sanksjoner må styrkes», sa ministeren i en direktesending på Twitter søndag.

Han ba spesielt om en embargo mot russisk olje, gass og kull, stenging av EU-havner for russiske fartøy og varer, og at flere russiske banker utelukkes fra det globale betalingssystemet Swift.

Både den tyske statsministeren Olaf Scholz og hans britiske kollega Boris Johnson har tatt til orde for ytterligere sanksjoner mot Russland etter bildene av døde i Butsja.

Kuleba oppfordret også G7-landene til å gjennomføre de samme tiltakene.

– Etter å ha sett bildene fra Butsja, etter å ha tenkt på all lidelsen til ukrainske sivile, kan jeg ikke høflig «ringe på» og «oppmuntre», jeg må kreve, sa Kuleba.

(NTB)

AVLYTTET: I samtaler som Ukrainas sikkerhetstjeneste hevder å ha avlyttet skal man kunne høre russiske soldater snakke om voldtekt av ukrainske innbyggere. Video: AP. Lyd: Ukrainas sikkerhetstjeneste. Reporter: Vegard Krüger Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer