Ukraina: Noen av likene i massegraven i Izium bærer preg av tortur

Enkelte av likene som er gravd opp i Izium, bærer preg av tortur. Noen har hendene bakbundet, mens andre har tau rundt halsen, sier ukrainsk påtalemyndighet.

Den ukrainske etterforskeren Oleh Kotenko tar bilder og sikrer spor på massegraven som er funnet i Izium. Foto: Jevhen Maloletka / AP
Den ukrainske etterforskeren Oleh Kotenko tar bilder og sikrer spor på massegraven som er funnet i Izium. Foto: Jevhen Maloletka / AP Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Likene det vises til, er funnet i en skog ved byen som i over fem måneder har vært okkupert av russiske soldater.

Ifølge ukrainsk politi er det funnet 445 graver på stedet, som ligger i Kharkiv fylke nordøst i Ukraina.

En AFP-journalist på stedet sier at minst ett av likene som er gravd fram, har hendene bakbundet. Det er ikke klart om offeret var ikledd sivile klær eller uniform.

Ifølge Ukrainas viseinnenriksminister Jevhen Enin viser noen av likene som er gravd opp, spor etter en voldelig død, og også tortur. Blant annet skal enkelte ha fått ørene kuttet av.

– Dette er bare begynnelsen, sier han.

AP-journalister som besøkte stedet torsdag, så en rekke graver mellom bartrærne. De var merket med enkle trekors, og de fleste var nummerert, og tallene gikk opp til over 400.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer