Ukraina: Minst 287 barn drept i krigen

Minst 287 barn er drept i krigshandlinger i Ukraina siden Russland invaderte landet, opplyser riksadvokaten i Kyiv. Minst 492 barn er såret.

Barn fotografert blant ruinene i Mariupol sørøst i Ukraina i slutten av mai. Foto: AP / NTB
Barn fotografert blant ruinene i Mariupol sørøst i Ukraina i slutten av mai. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

Riksadvokatens kontor sier lørdag at de har fått informasjon om at ytterligere 24 barn er drept i den ødelagte havnebyen Mariupol sørøst i landet. De ble drept i vilkårlige russiske artilleriangrep, ifølge kontoret.

Tallene på drepte og sårede barn er ufullstendige, understreker påtalemyndigheten. Undersøkelser fortsetter i områder der det pågår kamper, og i områder som Ukraina nylig har gjenerobret.

Krigen har gått verst ut over barna i Donetsk fylke, der riksadvokaten har fått meldinger om 217 drepte eller sårede barn. I Kharkiv og Kyiv er de tilsvarende tallene 132 og 116.

I alt 1.971 skoler og utdanningsinstitusjoner har blitt rammet av bombardement og artilleriangrep, ifølge påtalemyndigheten. Av dem er 194 fullstendig ødelagte.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer