Ukraina: Massegraver funnet i landsby nær Mariupol

Flere massegraver har blitt funnet i en landsby i nærheten av den beleirede havnebyen Mariupol, sier byens ordfører Vadym Bojtsjenko.

Redningsmenn jobber ved en bygning i havnebyen Mariupol som har blitt skadet under krigen. Foto: Alexander Ermochenko/Reuters
Redningsmenn jobber ved en bygning i havnebyen Mariupol som har blitt skadet under krigen. Foto: Alexander Ermochenko/Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det skal ha blitt oppdaget skyttergrav-lignende massegraver i landsbyen Manhusj. Bojtsjenko hevder at russiske styrker har samlet lik i lastebiler og dumpet dem der, skriver Sky News.

Mariupol-ordføreren sa i en videomelding fra et hemmelig sted torsdag at russiske soldater prøver å dekke over forbrytelsene sine.

– De skjuler forbrytelsene begått av Russland i Mariupol. Ifølge våre vurderinger har mer enn 20.000 sivile blitt drept av artilleri og rakettangrep i byen vår. Vi har også vitnesbyrd fra kommunale tjenester i byen: De har sett likene med sine egne øyne, og nå ser de at de forsvinner, sier han.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer