Ukraina lover gransking etter video som angivelig viser at russiske soldater skytes i knærne

Ukrainske myndigheter lover umiddelbar gransking etter en video som angivelig viser ukrainske soldater skyte russiske krigsfanger i knærne.

Ukrainas president Volodymyr Zelensky lover at en video som skal vise ukrainske soldater skyte russiske krigsfanger, skal granskes. Foto: NTB scanpix / AFP
Ukrainas president Volodymyr Zelensky lover at en video som skal vise ukrainske soldater skyte russiske krigsfanger, skal granskes. Foto: NTB scanpix / AFP Vis mer
Publisert

I en nesten seks minutter lang video kan man høre ukrainske soldater si at de har tatt til fange en russisk rekognoseringsgruppe i Olkhovka i Kharkiv. Videoen viser angivelig at ukrainske soldater skyter russiske krigsfanger i knærne, melder CNN.

En av den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyjs rådgivere, Oleksiyj Arestovytsj sa søndag i et intervju som ble lagt ut på YouTube at saken skal granskes.

– Regjeringen tar dette på stort alvor og det blir igangsatt umiddelbar etterforskning. Vi er en europeisk hær og vi gjør ikke narr av våre krigsfanger. Hvis dette viser seg å være ekte, er det fullstendig uakseptabel oppførsel, sier han.

I en separat orientering sier Arestovytsj at Ukraina behandler krigsfanger i henhold til Genevekonvensjonen.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer