Ukraina kunngjør sin første gjenerobring i offensiven

Ukrainske styrker kunngjør at de har tatt tilbake landsbyen Blagodatne i sørøst. I så fall er dette den første gevinsten av landets offensiv.

Ukrainske styrker kunngjør at de har tatt tilbake landsbyen Blagodatne i sørøst. I så fall er dette den første gevinsten av landets offensiv. Her en ukrainske soldater i aksjon ved fronten i Luhansk. Foto: Roman Chop / AP / NTB
Ukrainske styrker kunngjør at de har tatt tilbake landsbyen Blagodatne i sørøst. I så fall er dette den første gevinsten av landets offensiv. Her en ukrainske soldater i aksjon ved fronten i Luhansk. Foto: Roman Chop / AP / NTB Vis mer
Publisert

Ukrainas bakkestyrker sa i en uttalelse at soldater fra den 68. separate ranger-brigaden hadde «frigjort landsbyen Blagodatne» i Donetsk-regionen, og la også ut en film av soldater som fester et ukrainsk flagg på en bygning.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj innrømmet lørdag for første gang at motoffensiven mot de russiske okkupasjonsstyrkene er i gang.

En annen militærtalsmann sa på ukrainsk TV at landsbyen ligger på grensen til Donetsk og Zaporizjzja, der det fra russisk hold er meldt om tunge ukrainske angrep den siste uka.

Han sa at Ukrainas styrker tok til fange flere russiske og prorussiske soldater, og la til at det ukrainske flagget ble heist over landsbyen.

Russlands president Vladimir Putin sa denne uka at Kyivs offensiv allerede hadde begynt, men at den allerede mislyktes.

Russiske myndigheter har minst to ganger denne uka kunngjort at de har slått tilbake ukrainske angrep like ved landsbyen Velyka Novosilka, som ligger i nærheten.

Blagodatne ligger rundt 95 km nordvest for byen Mariupol ved Azovhavet. Russland erobret byen i fjor etter å ha beleiret og bombardert den.

Russland har bygget store festningsverk på okkupert territorium for å hindre ukrainske motangrep.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer