Ukraina-krisen: Russland svarer USA

Den russiske regjeringen har sendt et skriftlig svar på USAs forslag fra forrige uke om tiltak for å løse Ukraina-krisen.

USAs utenriksminister Antony Blinken studerer nå et skriftlig svar som han har fått fra Russland. Foto: Brendan Smialowski / pool via AP / NTB
USAs utenriksminister Antony Blinken studerer nå et skriftlig svar som han har fått fra Russland. Foto: Brendan Smialowski / pool via AP / NTB Vis mer
Publisert

Brevet ble oversendt Det hvite hus kort tid før USAs utenriksminister Antony Blinken skal ha et telefonmøte med sin russiske motpart Sergej Lavrov. Samtalen skal finne sted tirsdag.

Russland fremmet før jul krav til USA og Nato om at Ukraina blant annet aldri må få bli Nato-medlem. I forrige uke sendte USA og Nato skriftlige svar på Russlands krav. Blinken sa da at USAs svar ikke offentliggjøres, fordi fortrolige samtaler har bedre sjanse for å lykkes. Russland uttalte på sin side at Kreml ikke ville trekke forhastede konklusjoner om svaret.

– La oss ikke forhaste oss, det tar tid å analysere, sa president Vladimir Putins talsmann Dmitrij Peskov.

En talsperson for USAs utenriksdepartement vil ikke opplyse om detaljer i det skriftlige svaret som Russland nå har gitt USA.

– Det vil være uproduktivt å forhandle i det offentlige rom, sier den ikke navngitte talspersonen.

USA har anklaget russerne for å planlegge en invasjon av nabolandet Ukraina, noe Russland avviser.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer