Ukraina i natt: Russiske angrep i flere byer

Invasjonen av Ukraina fortsetter på dag 15.

Publisert
Sist oppdatert

Dette er noen av de viktigste hendelsene knyttet til krigen i Ukraina natt til torsdag 10. mars:

  • Lokale myndigheter melder om russiske angrep i flere byer i natt. I byen Okhtyrka sør for Sumy kom boligområder under skyts og en gassrørledning skal være truffet. Myndighetene bekrefter at minst tre sivile drept – en 13 år gammel gutt og to kvinner. Det er meldt om angrep også i byen Mykolajiv sør i Ukraina. – Enten tester de hvor robuste våre kontrollsperringer er, eller så forbereder de en offensiv, skriver ordfører Oleksandr Syenkevytsj i byen Mykolaiv. Opplysningene er ikke blitt bekreftet fra uavhengig hold.
  • Tidligere i natt gikk flyalarmen i hovedstaden Kyiv, og tidlig torsdag morgen melder nyhetsbyrået Ukrinform at flyalarmen går i byen Chernihiv nordøst for Kyiv og i regionen rundt.
  • Representantenes hus i USA gir grønt lys for en hjelpepakke på drøyt 120 milliarder kroner til Ukraina. Pakken må også vedtas i Senatet før president Joe Biden kan signere den.
  • Styret i Det internasjonale pengefondet (IMF) har godkjent nødfinansiering på 12,5 milliarder kroner til Ukraina. Beløpet skal hjelpe Ukraina med å håndtere av det IMF kaller «den massive humanitære og økonomiske krisen» som den russiske invasjonen har ført til.
  • FNs atomenergibyrå IAEA har mistet kontakten med systemene som lar byrået overvåke atomkraftverket i Zaporizjzja i Ukraina. Dette er det største atomkraftverket i Europa. Tirsdag mistet IAEA kontakten med det nedlagte anlegget i Tsjernobyl.
  • Gårsdagens luftangrep mot et sykehus i Mariupol, der en fødeavdeling ble truffet, var en krigsforbrytelse, sier Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Lokale myndigheter har oppgitt at 17 ansatte ble såret.
  • Minst 35.000 sivile ble evakuert i går, ifølge president Volodymyr Zelenskyj. I en video i natt sa han at de evakuerte ble sluset via tre humanitære korridorer fra byene Sumy, Enerhodar og områder rundt hovedstaden Kyiv. I dag er det planlagt ny våpenhvile fra klokken 8 og tre humanitære korridorer fra Sumy-regionen.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer