Ukraina: Høyere strålingsnivåer registrert i Tsjernobyl

Ukrainas atomenergibyrå opplyser om høyere målinger av radioaktivitet i Tsjernobyl-området, etter at de russiske styrkene tok over området torsdag kveld.

Den nye stålsarkofagen kom på plass over den eksploderte Tsjernobyl-reaktoren i 2016. Arkivfoto: Efrem Lukatskij / AP / NTB
Den nye stålsarkofagen kom på plass over den eksploderte Tsjernobyl-reaktoren i 2016. Arkivfoto: Efrem Lukatskij / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Byrået tror at økningen kommer av økt aktivitet av tungt militært materiell på bakken, som har ført til at det har blitt viftet opp radioaktivt støv.

Ukrainske myndigheter opplyste torsdag at russiske styrker hadde tatt kontroll over den nedlagte atomreaktoren og den omliggende sikkerhetssonen.

Talsperson for det russiske forsvaret, generalmajor Igor Konasjenkov, sier at strålingsnivået i området har holdt seg på normalt nivå.

Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) har blitt informert av ukrainske myndigheter. De sier det ikke har vært noen ødeleggelser på industriområdet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer