Ukraina hevder å ha drept nok en russisk general

Ukraina har nå drept en fjerde høytstående russisk general, ifølge president Volodymyr Zelenskyj.

Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Zelenskyj har ikke sagt hvilken general det skal være snakk om, men en tjenestepersonen i regjeringen identifiserer ham som generalmajor Oleg Mitjaev. Angivelig ble han drept av det høyreekstreme Azov-regimentet i nærheten av Mariupol.

Om påstandene viser seg å stemme, vil det bety at en femdel av de om lag 20 russiske generalene som ifølge BBC antas å lede den russiske invasjonen, er drept til nå.

Sikkerhetsforsker Rita Konaev ved Georgetown-universitetet sier til kanalen at det å ta ut generaler, kan være en viktig del av informasjonskrigen og at det kan styrke ukrainernes moral.

Til Wall Street Journal har ukrainske regjeringspersoner sagt at landet har en etterretningsgruppe som er dedisert til å peke ut folk av høy rang.

Tre ganger tidligere i krigen har Ukraina hevdet at de har drept russiske generaler i kampene. Lørdag hevdet de at generalmajor Andrej Kolesnikov var blitt drept i nærheten av Mariupol. Russland har sagt svært lite om tapene.

Ingen russiske kilder har bekreftet at generalmajor Vitalij Gerasimov er død. Kolleger av generalmajor Andrej Sukhovetskij har bekreftet at sjefen for den 7. luftbårne divisjon ble drept i kampene i den første uka.

I tillegg er det bekreftet fra uavhengige kilder at Magomed Tusjajev, som var general i de tsjetsjenske paramilitære styrkene, ble drept i kamper i Ukraina.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer