Ukraina får betalingsutsettelse på milliardgjeld

Ukraina er innvilget to års utsettelse på nedbetaling av deler av utenlandsgjelden, som er på rundt 190 milliarder kroner, opplyser landets statsminister.

Ukrainas økonomi kommer trolig til å krympe med 45 prosent i år, anslår Verdensbanken. Innbyggerne blir i økende grad avhengige av hjelp utenfra. Denne mannen har hentet en kasse med nødhjelp i Kramatorsk. Foto: AP / NTB
Ukrainas økonomi kommer trolig til å krympe med 45 prosent i år, anslår Verdensbanken. Innbyggerne blir i økende grad avhengige av hjelp utenfra. Denne mannen har hentet en kasse med nødhjelp i Kramatorsk. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Investorene i Ukrainas gjeld har gått med på å utsette innbetalingene til 2024. Dette gir Ukraina anledning til å opprettholde makroøkonomisk stabilitet og styrke den økonomiske bærekraften, sier statsminister Denys Sjmyhal.

Ifølge Ukrainas finansdepartement omfatter utsettelsen rundt 75 prosent av landets utenlandsgjeld.

Vestlige land, blant dem Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Japan og USA, gikk i forrige måned med på å la Ukraina utsette betaling av renter på gjelden.

Verdensbanken har anslått at den ukrainske økonomien vil krympe med 45 prosent i år som følge av Russlands invasjon av landet.

(©NTB)

Mer om