Ukraina: En million husholdninger har mistet strømmen etter russiske angrep

Det ukrainske presidentkontoret sier at en million husholdninger er uten strøm etter russiske angrep.

En helsearbeider passerer forbi en brennende bil etter et angrep i Kyiv 10. oktober. Lørdag ble det rettet nye angrep mot landet, og en million husholdninger skal ha mistet strømmen. Foto: Roman Hrytsyna / AP / NTB
En helsearbeider passerer forbi en brennende bil etter et angrep i Kyiv 10. oktober. Lørdag ble det rettet nye angrep mot landet, og en million husholdninger skal ha mistet strømmen. Foto: Roman Hrytsyna / AP / NTB Vis mer
Publisert

De siste ukene har russiske styrker rettet en rekke angrep mot strømnettet i landet, og har blant annet tatt i bruk et stort antall såkalt kamikazedroner.

Lørdag ble blant annet kraftanlegg vest landet rammet, ifølge energiselskapet Ukrenergo.

– Per nå har 672.000 abonnenter mistet strømmen i Khmelnytskyi-regionen, 188.400 i Mykolajiv-regionen, 102.000 i Volyn-regionen, 242.000 i Tsjerkasij-regionen, 174.790 i Rivne-regionen, 61.913 i Kirovohrad-regionen og 10.500 i Odessa-regionen, sier Kyrylo Tymosjenko i en uttalelse som er lagt ut i sosiale medier.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier lørdag at Russland har avfyrt 36 krysserraketter i et «massivt angrep» på Ukraina.

Energisituasjonen i Ukraina foran den kommende vinteren beskrives som vanskelig på grunn av de mange russiske angrepene som har ødelagt store deler av strømnettet i landet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer