Ukraina: Eksport av viktige landbruksprodukter halvert etter den russiske invasjonen

Siden Russland gikk til angrep, er Ukrainas eksport av viktige landbruksprodukter nærmest halvert sammenlignet med samme periode i fjor.

Hvete høstes på en åker i landsbyen Zghurivka i Ukraina 9. august. Men Russlands angrepskrig har fått store konsekvenser for Ukrainas eksport av landbruksprodukter. Foto: Efrem Lukatsky / AP / NTB
Hvete høstes på en åker i landsbyen Zghurivka i Ukraina 9. august. Men Russlands angrepskrig har fått store konsekvenser for Ukrainas eksport av landbruksprodukter. Foto: Efrem Lukatsky / AP / NTB Vis mer
Publisert

Oversikten kommer fra Ukrainas landbruksdepartement og er gjengitt av blant annet nyhetsbyrået Reuters.

Tallene viser at Ukraina eksporterte 10 millioner tonn landbruksprodukter mellom 24. februar og 15. august. I samme periode i fjor eksporterte landet 19,5 millioner tonn.

Fallet skyldes blant annet at krigen inntil nylig har gjort det umulig å eksportere korn fra ukrainske havner.

Kornavlingene i Ukraina er ventet å falle til rundt 50 millioner tonn i år, mot rekordhøye 86 millioner korn i fjor.

Til tross for at Russland og Ukraina har inngått en avtale som åpner for eksport fra tre ukrainske havner ved Svartehavet, er korneksporten betydelig lavere enn hva den var før den russiske invasjonen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer