Ukraina ber om hjelp til å hente tilbake deporterte barn

Ukraina ber om internasjonal hjelp til å hente tilbake tusenvis av ukrainske barn som, ifølge ukrainske myndigheter, har blitt deportert til Russland.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj ber om internasjonal hjelp til å hente tilbake tusenvis av barn som ifølge ham har blitt deportert til Russland. Foto: Det ukrainske presidentkontoret via AP / NTB
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj ber om internasjonal hjelp til å hente tilbake tusenvis av barn som ifølge ham har blitt deportert til Russland. Foto: Det ukrainske presidentkontoret via AP / NTB Vis mer
Publisert

FNs generalsekretær António Guterres og ambassadører på G20-toppmøtet har vært i et møte for å diskutere problemstillingen, sa Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i sin daglige tale mandag kveld.

Ifølge ham har 11.000 barn trolig blitt deportert til Russland.

– Vi har navnene deres. Men dette er bare de vi vet om. Antallet deporterte er nok høyere, sa Zelenskyj.

Han sa videre at alle barna må hentes tilbake til Ukraina.

– Vi trenger virkelig makt fra hele verden for å få de deporterte tilbake, sa han.

Ifølge russiske myndigheter blir barn hentet ut fra krigssoner for å fraktes i sikkerhet eller til Russland for behandling og rehabilitering.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer