Ukraina ber norske bedrifter om hjelp

Ukrainas ambassade i Norge sier landet trenger utstyr til å sikre strømforsyningen i landet og ber norske bedrifter bidra der de kan.

Ukrainas strømforsyning er hardt rammet av den siste tidens angrep mot sivil infrastruktur, og landets ambassade ber norske bedrifter bidra med utstyr til å sikre strømforsyningene. I byen Kivsjarika var befolkningen nylig uten vann, strøm og gass i flere uker. Arkivfoto: Francisco Seco / AP / NTB
Ukrainas strømforsyning er hardt rammet av den siste tidens angrep mot sivil infrastruktur, og landets ambassade ber norske bedrifter bidra med utstyr til å sikre strømforsyningene. I byen Kivsjarika var befolkningen nylig uten vann, strøm og gass i flere uker. Arkivfoto: Francisco Seco / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Etter en rekke russiske angrep mot landets infrastruktur, er befolkningen uten strøm minst fire timer om dagen, skriver ambassaden i en epost.

– Omfanget av skadene varierer, og noen steder tar reparasjonene flere dager, mens de kan ta måneder andre steder. Det tar mer tid og reparere og rette opp skadene enn å ødelegge transformatorstasjonene med nye raketter, skriver ambassaden. Ukrainerne sier angrepene på sivil infrastruktur utvilsomt er en krigsforbrytelse og «en del av Russlands folkemord på ukrainerne».

Med vinteren i anmarsj, ber ukrainerne om store mengder utstyr til å sikre avgjørende infrastruktur, blant annet flere generatorer og transformatorer, samt flere kilometer med kabler.

– Vi ber relevante norske bedrifter som har dette utstyret om å hjelpe oss, slik at Ukrainas befolkning kan overleve sin vanskeligste vinter, oppfordrer ambassaden.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer